2010. július 12., hétfő

Kutyaszálló



Eredeti cím: Hotel for Dogs
Kiadás éve: 2009
Rendező: Thor Freudenthal
Főszereplők: Emma Roberts, Jake T. Austin, Don Cheadle
IMDB: 4,8
Rotten Tomatoes: 47%

Aranyos kis gyerekfilm, semmi több – az igazat megvallva, a készítők talán jobban jártak volna, ha rajzfilmben csinálják meg, bár az biztos nem hozott volna ennyit a konyhára.
A történet: adott egy elárvult testvérpár, Andi és Bruce, aki az utóbbi pár évben nevelőszülőtől nevelőszülőig járkált, miközben titokban nevelgették a kutyájukat, Friday-t. Ám most kifogtak egy, a szokottnál is problémásabb párost – feltörekvő rock sztárok nulla tehetséggel, lelakatolt konyhai szekrények, stb… -, ráadásul már azzal fenyegetik őket, hogy külön helyre kerülnek. Aztán némi véletlen folytán betörnek a szomszédágukban lévő elhagyatott hotelba, ahol még két kutyát találnak. Aztán – némi segítséggel – egyre több kutyát menteknek meg, miközben Bruce haláli dolgokat talál ki a kutyák számára – etetőgép, WC, kocsi szimulátor… Aztán persze beüt a krach, és jön a film bonyodalma…
A kutyák egyszerűen tündériek, de elég hihetetlen, amit tesznek. Maga a film egész lezárása elég hihetetlen. Jó, megcsinálják a hotelt, és minden szép, meg jó, de könyörgöm, az egész olyan, mintha embereknek csinálták volna! Mi az, hogy a „18 feletti kutyák” – azok már matuzsálemek… szóval itt ütközik ki az, hogy ez a film igazából gyerekeknek készült. És nekik tökéletes is. Mert tényleg aranyos, és tökéletes a happy endje – a gyerekek jó helyre kerülnek, a kutyák jól elvannak, és még a „főgonoszok” is kapnak munkát a hotelban.
A karakter ennek megfelelően nem túl bonyolultak, sőt, Andi néhány kinyilatkozásán eléggé kiakadtam. Amit a buliban művel…
Lényeg a lényeg, attól függetlenül, hogy nem nagy egy eresztés, aranyos kis film, gyerekeknek kiváló, a vége megható – én könnyeztem rajta egy sort, bár ezt az akkori lelkiállapotom is befolyásolta –, és kifejezetten tetszett a záró kép, ami rímelt a nyitójelentre.
Komoly, Oscar-díjas alakítást, elgondolkodtató cselekményt akarsz? Akkor ez nem a te filmed. De egy kis visszafiatalodásra, mozizásra egy kisgyerekkel tökéletes.

1 megjegyzés:

Angela írta...

Border colliieeee!! :D Egyébként nagyon jó a blogod, Orsi, élvezet olvasni ahogy fogalmazol. :) Angi voltam.