2010. július 3., szombat

Vadócka


Eredeti cím: Wild Child
Kiadás éve: 2008
Rendező: Nick Moore
Főszereplők: Emma Roberts, Alex Pettyfer, Natasha Richardson
IMDB: 5,8
Rotten Tomatoes: 39%


A sztori klisé, és kissé lerágott csont, ám a film mindezt olyannyira aranyosan teszi, hogy egyszerűen beleszeret az ember.
A történet nem túl bonyolult: adott egy elkényeztetett kis plázacica, Poppy (Emma Roberts) aki kényelmesen éldegél apuci malibui villájában. Ám egy nap túlfeszíti a húrt, és apuci elküldi őt egy angliai bentlakásos lányintézetbe. Eleinte meg sem próbál beilleszkedni, ő se bírja az ottaniakat, az ottaniak sem őt. Ám a végén a szobatársai megkönyörülnek rajta, és elindul a „Szabadítsuk ki Poppyt!”-hadművelet. A terv egyszerű: idegesítő diákcsínyek, főleg a tanárok és az iskola első ellen (Georgia King), amiért mindig Poppyt kell, hogy okolják. Ám mikor ez sem válik be, a lányok taktikát váltanak és célba veszik az igazgatónő (Natasha Richardson) gyengepontját – a fiát, Freddie-t (Alex Pettyfer)…
Most pedig nehéz lesz egy olyan véleményt írnom az egészről, ami éppen eléggé objektív egy filmkritikához mértem. Én ugyanis imádtam ezt a filmet, már háromszor megnéztem, és megnézném negyedszerre is. Imádom a karaktereket, a történetet, a poénok betaláltak, a romantikus jelenetnél meg olvadoztam, mint fagyi negyven fokban (mondjuk ez nagy részben Alexnek köszönhető).
Ugyanakkor látom azért a gyengeségeit is: Poppy átalakulása kicsit hihetetlen, kicsit túl gyors. Ez akkor látható leginkább, mikor átfestik a haját – utána úgy abbamarad a picsáskodás, az állandó tisztálkodás, egyebek, mintha elvágták volna. Mintha a csaj kicsit skrizofén lenne, és akkor látnánk meg először a másik énét. Egyes jelenetek pedig már nem viccesek, hanem röhejesek, mint például Harriet és Poppy első összecsapása a lacross pályán, vagy a végső meccsen a csapat kis buzdító táncocskája.
Viszont pozitívumként emelném ki még a következő jeleneteket:
- Kate és Drippy piát akar venni
- A lányok a kádban
- Felelősségre vonás a buli után
- Harriett megérkezik a táncestre
- Poppy és Freddie randija
- A film végi montázs
Végül, mindent egybevetve ajánlom ezt a filmet a 12-18 közötti korosztálynak (ott is főleg a lányoknak). Tökéletes választás egy kis esti barátnős mozizáshoz.

1 megjegyzés:

Diuss írta...

Az egyik kedvenc filmem :P